Barion Pixel

Gombás-aszaltparadicsomos csirke

Hozzávalók

  • 2 ek liszt
  • 2 ek parmezán
  • 1 tk só
  • 1 tk bors
  • 4 db csirkemell
  • 2 ek olívaolaj
  • 3 db fokhagyma
  • 20 dkg szárított paradicsom
  • oregáno
  • bazsalikom
  • 25 dkg gomba (Kofa szeletelt csiperkegomba, 01320)
  • 1.5 bögre tej
  • 1 ek kukoricaliszt
  • 2 ek víz
  • parmezán
  • petrezselyem

ELKÉSZÍTÉS

  1. A gombás-aszalt paradicsomos csirkemell elkészítéséhez a lisztet, a parmezánt, a sót és borsot egy lapos tányérban összekeverjük, majd beleforgatjuk az előzőleg vékony szeletekre vágott csirkemellet.
  2. Egy nagy serpenyőben olajat hevítünk, majd kisütjük rajta a csirkemellet úgy, hogy mindkét oldaluk kellően megpiruljon. A megpirult húst félretesszük.
  3. A serpenyőben a megmaradt olajon megpirítjuk a fokhagymát, majd hozzáadjuk a szárított paradicsomokat, az oregánót, a bazsalikomot és a gombát. Amikor lepirultak a zöldségek, felöntjük a tejjel.
  4. Rövid ideig melegítjük, majd hozzáadjuk a kukoricalisztet és a vizet is a gombás, aszalt paradicsomos keverékhez. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
  5. Végül hozzákeverünk ízlés szerinti mennyiségű frissen reszelt parmezánt is. Ekkor tesszük vissza a serpenyőbe az elősütött csirkemellet. Hagyjuk, hogy a szósz még egyszer felforrjon, majd megszórjuk petrezselyemmel, és önmagában vagy kifőzött orsótésztával kínáljuk.

Ügyfélszolgálat

Hétfő - Péntek

07:00 - 15:45