A gombás-aszalt paradicsomos csirkemell elkészítéséhez a lisztet, a parmezánt, a sót és borsot egy lapos tányérban összekeverjük, majd beleforgatjuk az előzőleg vékony szeletekre vágott csirkemellet.
Egy nagy serpenyőben olajat hevítünk, majd kisütjük rajta a csirkemellet úgy, hogy mindkét oldaluk kellően megpiruljon. A megpirult húst félretesszük.
A serpenyőben a megmaradt olajon megpirítjuk a fokhagymát, majd hozzáadjuk a szárított paradicsomokat, az oregánót, a bazsalikomot és a gombát. Amikor lepirultak a zöldségek, felöntjük a tejjel.
Rövid ideig melegítjük, majd hozzáadjuk a kukoricalisztet és a vizet is a gombás, aszalt paradicsomos keverékhez. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Végül hozzákeverünk ízlés szerinti mennyiségű frissen reszelt parmezánt is. Ekkor tesszük vissza a serpenyőbe az elősütött csirkemellet. Hagyjuk, hogy a szósz még egyszer felforrjon, majd megszórjuk petrezselyemmel, és önmagában vagy kifőzött orsótésztával kínáljuk.