Barion Pixel

Húsgombóc vadász módra

Hozzávalók

  • 50 dkg darált hús
  • 1 db tojás
  • 3 ek zsemlemorzsa
  • 2 gerezd fokhagyma
  • pirospaprika
  • bors
  • olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • bazsalikom
  • petrezselyemzöld
  • 50 dkg szeletelt gomba (Kofa szeletelt csiperkegomba, 01318)
  • 1 db húsleveskocka
  • 1 mk Erős Pista
  • 1 ek liszt
  • 2 dl tejszín vagy tejföl

ELKÉSZÍTÉS

  1. A darált húsból, a tojásból, a zsemlemorzsából és a fokhagymából pirospaprikával, sóval és borssal fűszerezve kis gombócokat készítünk, olajban szép pirosra sütjük.
  2. Ráreszeljük a hagymát, szórunk rá egy kávéskanál pirospaprikát, egy csipet bazsalikomot és apróra vágott petrezselyemzöldet.
  1. Hozzáadjuk a szeletelt gombát és a húsleveskockát, öntünk rá 2-3 dl vizet, és összefőzzük. Ha elkészült, belehabarjuk az Erős Pistát és a liszttel kikevert tejszínt vagy tejfölt. Végül nokedlivel tálaljuk.

Ügyfélszolgálat

Hétfő - Péntek

07:00 - 15:45