2 db tonhal (SilverFish aprított tonhal növényi olajban, 01316)
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 dl főzőtejszín
só
bors
ételízesítő
szezámmag
ELKÉSZÍTÉS
A tésztát felrakjuk főni, mert miközben felforr a víz és megfő a tészta, kész a tonhal is.
A szezámmagot megpirítjuk teflon serpenyőben.
A hagymákat megpucoljuk, apró darabokra vágjuk, és a tonhal konzervből kicsorgatott olajon üvegesre pároljuk. Hozzátesszük a tonhalat, ízesítjük sóval, borssal, ételízesítővel. Hozzáöntjük a szezámmagot, vagy készíthetjük az egészet egy serpenyőben is. Amikor már összepirult, ráöntjük a tejszínt, összeforraljuk. Kicsi vizet is lehet hozzáönteni, hogy több legyen a leve.
A megfőtt tésztát ráöntjük a tejszínes tonhalra, és összekeverjük.