Barion Pixel

Szezámmagos-tonhalas tészta

Hozzávalók

  • 25 dkg orsó tészta
  • 2 db tonhal (SilverFish aprított tonhal növényi olajban, 01316)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 dl főzőtejszín
  • bors
  • ételízesítő
  • szezámmag

ELKÉSZÍTÉS

  1. A tésztát felrakjuk főni, mert miközben felforr a víz és megfő a tészta, kész a tonhal is.
  2. A szezámmagot megpirítjuk teflon serpenyőben.
  3. A hagymákat megpucoljuk, apró darabokra vágjuk, és a tonhal konzervből kicsorgatott olajon üvegesre pároljuk. Hozzátesszük a tonhalat, ízesítjük sóval, borssal, ételízesítővel. Hozzáöntjük a szezámmagot, vagy készíthetjük az egészet egy serpenyőben is. Amikor már összepirult, ráöntjük a tejszínt, összeforraljuk. Kicsi vizet is lehet hozzáönteni, hogy több legyen a leve.
  4. A megfőtt tésztát ráöntjük a tejszínes tonhalra, és összekeverjük.

Ügyfélszolgálat

Hétfő - Péntek

07:00 - 15:45