Barion Pixel

Tonhalas tészta paradicsomosan

Hozzávalók

  • 40 dkg tonhalkonzerv (SilverFish aprított tonhal napraforgóolajban, 01326)
  • 30 dkg spagetti tészta
  • bors
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 3 ek olívaolaj
  • 20 dkg paradicsompüré
  • 2 mk szárított oregánó
  • parmezán szóráshoz

ELKÉSZÍTÉS

  1. Sós vízben a spagetti tésztát kifőzzük. Amikor elkészült, 1 deci főzővizet félreteszünk belőle. Miközben fő a tészta, a mártást is nyugodtan elkészíthetjük.
  2. A szeletekre vágott fokhagymát egy serpenyőben nagyjából 2 perc alatt olívaolajon megpirítjuk.
  3. A tonhalkonzervekről leöntjük az olajat, majd ráöntjük a pirított fokhagymára. 2-3 perc pirítás után sózzuk, borsozzuk, megszórjuk az oregánóval, majd felöntjük a passzírozott paradicsommal is. Elkeverjük, 3-4 percig forraljuk.
  4. A paradicsomos alaphoz öntjük a tészta félretett főzővizét, majd miután újra felforrt a szósz, beletesszük a kifőtt tésztát is.
  5. Meglocsoljuk a tésztát egy kevés olívaolajjal, aztán alaposan összekeverjük a tonhalas alappal.
  6. Végül tálalásnál pedig ízlés szerint megszórjuk egy kevés parmezánnal.

Ügyfélszolgálat

Hétfő - Péntek

07:00 - 15:45