120 g aprított tonhal (SilverFish aprított tonhal szójaolajban, 01315)
1 db krémsajt
1 tk magos dijoni mustár
őrölt színes bors (ízlés szerint)
leveles tészta
szezámmag
tojás a kenéshez
ELKÉSZÍTÉS
A sárgarépát megpucoljuk, majd vékonyan felszeleteljük. A karfiolt és a brokkolit rózsáira szedjük. (ízlés szerint fagyasztott zöldségeket is használhatunk). A brokkolit, a karfiolt és a sárgarépát enyhén sós vízben félpuhára főzzük, majd alaposan lecsepegtetjük, és kihűtjük.
Az előzőleg megfőzött tojást felvágjuk apróra. A tonhalat egy szűrőbe tesszük, és alaposan lecsepegtetjük. A krémsajthoz hozzáadjuk a mustárt, majd sózzuk, borsozzuk, és alaposan összekeverjük. Ezután hozzákeverjük az apróra vágott főtt tojást, majd hozzáadjuk a lecsepegtetett, kihűlt brokkolit, a karfiolt és sárgarépát, majd óvatosan összeforgatjuk.
Az előnyújtott leveles tésztát kitekerjük a papírból, majd kb. a közepére kanalazzuk a krémsajtos-zöldséges masszát. Ezután beborítjuk az alaposan lecsepegtetett tonhallal, majd behajtjuk a tészta két szélét, hogy sütés közben a töltelék ne tudjon kifolyni, és óvatosan feltekerjük. A megtöltött tésztát a sütőpapírral együtt, átemeljük egy tepsire, majd a tetejét villával pár helyen megböködjük, lekenjük a felvert tojással, és megszórjuk szezámmaggal. Előmelegített sütőbe helyezzük, majd közepesnél kicsit magasabb hőmérsékleten kb. 35 perc alatt szép pirosra sütjük. A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk hűlni.