Barion Pixel

Ananászos pulykamell rizzsel

Hozzávalók

  • 1 db húsleveskocka
  • 80 dkg pulykamellfilé
  • 5 ek liszt
  • 2-3 ek olaj
  • 2 dl száraz fehérbor
  • 2 ek szójaszósz
  • őrölt szerecsendió
  • őrölt gyömbér
  • 1 doboz daraboltananász-konzerv (56,5 dkg) (Kofa darabolt ananász, cukrozott lében, 00884)
  • 25 dkg gyorsrizs

ELKÉSZÍTÉS

  • A leveskockát feloldjuk 1 dl forrásban lévő vízben. A pulykamellet megmossuk, szárazra töröljük, és felkockázzuk. A húskockákat megsózzuk, majd megforgatjuk őket a lisztben, azután a felforrósított olajon megpirítjuk.
  • A húst felöntjük a borral és az alaplével, és hozzákeverjük a szójaszószt. Ízesítsük a ragut 1-1 csipet őrölt szerecsendióval és gyömbérrel, majd felforraljuk. Ezután közepes lángon 5-10 percig pároljuk a húst.
  • Az ananászt leszűrjük, és felfogjuk a levét. A raguhoz öntjük az ananászlé felét, ismét felforraljuk, majd közepes lángon további néhány percig főzzük. Végül beleforgatjuk az ananászt, és még 5 percig főzzük.
  • A rizst a csomagolásán megadott utasítás szerint kifőzzük. Ezzel tálaljuk az ananászos pulykát.

Ügyfélszolgálat

Hétfő - Péntek

07:00 - 15:45