szükség szerint Barbecue szósz (Remia Black Jack fűszeres BBQ szósz, 01139)
szükség szerint étolaj
ízlés szerint só
1 db nagyobb gerezd fokhagyma
1-2 csipet kakukkfű
ELKÉSZÍTÉS
A húsokat előző nap finoman megsózzuk és bepácoljuk a BBQ szószba, egy egész éjszakára a hűtőbe tesszük, így jól magába szívja az ízeket.
Másnap a húst beletesszük egy tepsibe, fokhagymát szórunk rá, egy kevés vizet locsolunk alá és alufóliával lefedve 20 percig 200 C fokon, majd még 1,5 óráig 150 C fokon sütjük. Végül 10 percig alufólia nélkül pirítjuk, félidőben megfordítjuk.
Az édesburgonyát megpucoljuk és hasábokra vágjuk. Egy tepsibe egymás mellé tesszük és finoman megsózzuk, olajjal meglocsoljuk és kis kakukkfüvet szórunk rá. Miközben a hús sül 20 percre betesszük mellé. Házi tartármártással vagy akár magában is isteni finom. Jó étvágyat hozzá!