A pirított kenyérkockákhoz:
2 nagy gerezd fokhagyma
3 evőkanál extraszűz olívaolaj
2 nagy szelet kenyér
só
A salátához:
Caesar salátaöntet (Remia Caesar salátaöntet, 01126) 10 dkg frissen reszelt parmezán sajt
2 közepes fej római saláta
1. A pirított kenyérkockákhoz vágjuk fel a kenyeret kb. 1,5 cm-es kockákra. A kés lapjával (vagy fokhagymanyomóval) préseljük össze a 2 nagy gerezd fokhagymát. Az olívaolajon pirítsuk meg a hagymát, majd süssük a fokhagymás olajban barnára a kenyérkockákat. A másik módszer, hogy összekeverjük a hozzávalókat, és forró sütőben pirítjuk barnára a kenyérkockákat.
2. A saláta elkészítése: tegyük fa, üveg vagy műanyag (de nem fém) salátástálba a 3-5 cm-es kockákra tépkedett salátát. Adjuk hozzá az öntet felét, keverjük össze. Adjuk hozzá a maradék öntetet, a parmezán sajtot, a kenyérkockákat, és újra keverjük össze.