Barion Pixel

Marhaszelet vadasmártásban zsemlegombóccal

Hozzávalók

  • 80 dkg szürkemarha-fehérpecsenye
  • 3 db sárgarépa
  • 3 db petrezselyemgyökér
  • 1 cs. petrezselyemzöld
  • ½ fej zellergumó
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 dkg őrölt babérlevél
  • 10 dkg kolozsvári szalonna
  • 2 ek. kristálycukor
  • 2 ek. mustár
  • 1 ek. liszt
  • 1 kk. ecet
  • 2 dl tejföl
  • 1 g. fokhagyma
  • 1 ek. olaj
  • só, bors
  • zsemlegombóc (Dr. Willi Knoll főzőtasakos zsemlegombóc, 00076)

ELKÉSZÍTÉS

  1. A húst olajjal bekenjük, sóval, őrölt borssal bedörzsöljük, és rövid ideig állni hagyjuk, majd 8 szeletre vágjuk és kiklopfoljuk.
  2. Azt követően egy lábasban mindkét oldalát olajon megpirítjuk.
  3. A tisztított zöldségeket, a vöröshagymát és a szalonnát kockákra, a petrezselyemzöldjét finomra, a fokhagymát karikákra vágjuk, majd a hússal együtt, fedő alatt megdinszteljük.
  4. Ezt követően felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, és egy forralás után lassú tűzön puhára főzzük. A húst óvatosan kiszedjük, és a benne lévő zöldségeket botmixerrel krémesítjük. A cukrot karamellizáljuk, hozzákeverjük a zöldségpüréhez, ecettel, mustárral, babérlevéllel, sóval ízesítjük, és tejfeles liszttel behabarjuk.
  5. Közben elkészítjük a zsemlegombócokat.
    Az elkészíteni kívánt gombócokat megfelelő mennyiségű hideg, enyhén sózott vízbe tesszük és 5-10 percig dagadni hagyjuk (alkalmanként forgassuk!), majd 1 perc forralás után 15 percen keresztül lassú tűzön, fedő nélkül tovább főzzük.
    Az elkészült gombócokat rövid ideig hideg vízbe mártjuk, a fóliatasakot a bevágásnál széthúzzuk és eltávolítjuk.
  6. Végezetül visszarakjuk a hússzeleteket, és egy forralást követően, a zsemlegombóccal együtt ízlésesen díszítve szervírozzuk.

Ügyfélszolgálat

Hétfő - Péntek

07:00 - 15:45