Barion Pixel

Mézes-fűszeres csirkemell franciasalátával és tükörtojással

Hozzávalók

  • 80 dkg csirkemell
  • tej
  • mézes-fűszeres pác (Remia Sweet Dalton fűszeres, mézes BBQ szósz, 01129)

A franciasalátához:

  • 3 szál sárgarépa
  • 30 dkg borsó
  • 2 alma
  • 4 főtt tojás
  • 2-3 szál csemege uborka
  • 2-3 db krumpli
  • 1 pohár tejföl
  • 4 evőkanál majonéz
  • 1 evőkanál mustár
  • bors
  • cukor
  • 1 evőkanál fehérbor

Valamint:

  • 4 tojás tükörtojásnak megsütve

ELKÉSZÍTÉS

  1. A filézett csirkemellet vastagabb ujjnyi csíkokra vágjuk.
  2. Egy teflonos serpenyőben 1 nagy evőkanálnyi zsírt felhevítünk, és ráfektetjük a húsdarabokat. Kis tejet öntünk alá, és addig sütjük, míg teljesen át nem fehéredik, puhulni nem kezd. Ezután ecsettel megkenjünk a húsdarabokat a páccal, forgatva sütjük, közben kenegetjük egészen addig, míg a hús teljesen átsül, megpirosodik.
  3. A franciasalátához az apróra szelt répát és krumplit, valamint a borsót enyhén sós és cukros vízben puhára főzzük/pároljuk. Ha kész, leszűrjük, hűlni hagyjuk. 4 db tojást keményre főzünk, ezt is apró darabokra vágjuk. A csemege uborkát és az almát is felaprítjuk, majd egy nagy műanyag tálban összekeverjük mindet.
  4. Egy kis pohár tejfölt, a majonézt és a mustárt összekeverjük, fűszerezzük kevés borssal, sóval és 1 evőkanál fehérborral. Jól összekeverjük, a zöldségekre öntve összeforgatjuk, majd hűtőbe tesszük.
  5. A hagyományos módon tükörtojást sütünk kevés zsiradékon, sóval, ételízesítővel meghintjük, és ízlés szerinti keménységűre sütjük.

A 3 összetevő nagyon finom együtt, mindenkinek ajánlom! :)

Ügyfélszolgálat

Hétfő - Péntek

07:00 - 15:45