12 és fél dkg zsemlemorzsa (Guthaus panírmorzsa,00803)
1 evőkanál durva szemcséjű tengeri só
1 és ¼ dl tej
1 db tojás
5 dkg liszt
ízlés szerint friss, durvára vágott petrezselyemzöld
15 dl olaj
ELKÉSZÍTÉS
A felszeletelt padlizsánt szűrőbe rakjuk, minden oldalát besózzuk durva tengeri sóval. 30 percre félretesszük, hogy a keserű íze kicsöpögjön. Csöpögtetés után papírtörlővel szárazra töröljük.
A tojást és a tejet összekeverjük egy kis tálban.
A fokhagymát és a zsemlemorzsát összekeverjük robotgépben.
A padlizsánszeleteket a lisztbe, a tojásos keverékbe, majd a fokhagymával ízesített zsemlemorzsába forgatjuk.
Felhevítjük az olajat egy nagy serpenyőben. A bepanírozott padlizsánszeleteket adagonként (egyszerre 2-3 szeletet), 5-7 perc alatt aranybarnára sütjük. A felesleges olajat lecsöpögtetjük papírtörlőn, azután megszórjuk a padlizsánt petrezselyemmel. Azonnal tálaljuk.