Barion Pixel

Savanyúkáposztás-sonkás rakott tészta

Hozzávalók

  • 50 dkg fodros kockatészta
  • 50 dkg fehérboros savanyú káposzta (Kofa fehérboros savanyított káposzta, 00587)
  • 2 közepes fej vöröshagyma
  • 30 dkg szeletelt bacon vagy füstölt főtt sonka
  • 1 nagy pohár tejföl
  • 25 dkg reszelt sajt
  • olaj
  • őrölt kömény

ELKÉSZÍTÉS

  1. Kevés olajon üvegesre pároljuk a vékony szeletekre vágott hagymát, hozzáadjuk a kockára vágott sonkát. Rövid ideig tartó pirítás után beletesszük a savanyú káposztát, és kb. 20 perc alatt puhára pároljuk.
  2. Közben a tésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük.
  3. Egy tepsit kevés olajjal kikenünk, belerakunk egy sor főtt tésztát, majd rá egy sor hagymás-sonkás káposztát. A sorok közé kevés tejfölt teszünk, óvatosan sózzuk. Addig folytatjuk, amíg tart a hozzávalókból. A tetejére káposzta kerüljön.
  4. Rásimítjuk a maradék tejfölt, és megszórjuk a reszelt sajttal. Forró sütőbe tesszük, és a sajt pirulásáig sütjük.

Ügyfélszolgálat

Hétfő - Péntek

07:00 - 15:45