5 ek tökmagolaj (Esterer Stájer tökmagolaj, 01150)
1 tk só
1 tk bors
1/2 db citrom leve
2 dl tejföl
A tésztasalátához:
5 db főtt tojás
2 csokor retek
1 csokor medvehagyma
1 csokor újhagyma
1 marék salátamix
20 dkg főtt sonka
20-30 dkg tészta
só
ELKÉSZÍTÉS
A tojássárgáját elkeverjük a mustárral és az eritrittel, majd folyamatosan kevergetve vékony sugárban hozzácsorgatjuk a tökmagolajat. Megsózzuk, megborsozzuk, hozzáadjuk a citromlevet, és alaposan összekeverjük. Végül kikeverjük a tejföllel.
A tojásokat megfőzzük, kihűtjük, megtisztítjuk, és felkarikázzuk. A zöldségeket megmossuk és felaprítjuk. A sonkát felkockázzuk, a tésztát a csomagoláson található utasítás szerint sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük. Néhány szelet tojást és retket félreteszünk a díszítéshez.
Egy jénaiba halmozzuk a zöldségeket, a kifőtt és leszűrt tésztát, a tojást és a sonkát, majd összekeverjük a salátaöntettel. A saláta tetejét a félretett tojással és retekkel díszítjük. Néhány órára a hűtőbe tesszük.