1 kisebb fejes saláta apró szeletekre tépkedve
fekete olívabogyó ízlés szerint (Kofa olajbogyó, fekete, szeletelt, 00927)
A spárga főzéséhez:
3/4 l víz
1 teáskanál só
1/2 teáskanál cukor
Az öntethez:
1 evőkanál fehérborecet
1 teáskanál dijoni mustár
1 evőkanál olívaolaj
kevés só
ELKÉSZÍTÉS
A paprikákat 190 fokra előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt megsütöm. Akkor készültek el, ha héjuk foltokban feketére sült. A paprikákat nylonzacskóba dobom, és kb. 10 perc elteltével meghámozom, kicsumázom, 1 cm-es kockákra vágom.
Amíg a paprikák sülnek, meghámozom, majd sós-cukros vízben nagyjából 6-8 perc alatt roppanósra főzöm. Gyorsan jeges vízbe dobom a kész spárgasípokat, így megőrzik szép zöld színüket. Nagyjából 3-4 cm-es darabokra vágom, a legértékesebb csúcsokat félreteszem.
A paradicsomokat forró vízbe dobva meghámozom, kis gerezdekre szeletelem, ha nagyobbak a paradicsomok, érdemes felkockázni. Az olívákat előkészítem, a salátaleveleket finomra tépkedem.
A salátaleveleket a paprikakockákkal és az olíva nagy részével összeforgatom, a paradicsomszeleteket és a spárgacsúcsokat elrendezem a saláta tetején, néhány karika olívával díszítem. Frissen tartó fóliával lefedve 10-15 percre beteszem a frizsiderbe, hogy minden összetevő azonos hőmérsékletűre hűljön.
Az öntet hozzávalóit csavaros tetejű üvegbe töltöm, alaposan összerázom, csak tálaláskor locsolom a salátára.