Barion Pixel

Mézes Sriracha csirke

Hozzávalók

Sriracha Csirke:

  • 3-4 csirkemell, kockázva
  • 0,5 dl kukoricakeményítő

Szósz:

  • 2 dl víz
  • 2-3 evőkanál Sriracha szósz (Go-Tan Sriracha hot chili szósz; 01313)
  • 5 evőkanál világos Szójaszósz
  • 1 evőkanálnyi szeletelt fokhagyma
  • 0,5 dl barna nádcukor
  • 2-3 evőkanál méz (ha lehet hársméz)
  • 2 evőkanál kukoricakeményítő
  • 1 teáskanál chili pehely

 

ELKÉSZÍTÉS

  • Egy kis lábasban keverj össze 2 dl vizet a Sriracha szósszal, a Szója szósszal, a fokhagymával és a mézzel. Alaposan keverd el egy habverővel, szórd bele a kukoricakeményítőt, keverd tovább, majd önts bele még két evőkanálnyi vizet, ezt is alaposan elkeverve.
  • Forrald fel a szószt, majd főzd alacsony hőfokon, hadd redukálódjon, sűrűsödjön, úgy 8-10 percig.
  • Ezalatt a kockára vágott csirkemell darabokat tedd egy műanyagzacskóba, és szórj hozzá 0,5 dl kukoricakeményítőt. Zárd le a zacskót, és masszírozd jól össze a csirkehúst a keményítővel.
  • Hevíts olajat közepes hőfokra egy serpenyőben. Süsd a csirkemell darabokat barnára, teljesen átsütve.
  • Öntsd hozzá a szószt, keverd jól össze, szórd meg chili pehellyel, és tálald főtt Basmati rizzsel.

Ügyfélszolgálat

Hétfő - Péntek

07:00 - 15:45