8 db olívabogyó (Kofa zöld, görög olívabogyó, egész 01303)
2 konz paradicsom
1 ek olívaolaj
ELKÉSZÍTÉS
Egy nagy lábasban (akkorára lesz szükségünk, ami a sütőbe is befér) felhevítünk 1 evőkanál olívaolajat és rádobjuk a felcsíkozott bacont, majd kis kevergetés után hozzáadjuk a durvára vágott hagymát és a gombák felszeletelt tönkjét is. Pár percig együtt pirítjuk, a végén belenyomjuk a fokhagymát.
Ezután sorban a lábasba tesszük a csirkét, az újhagymát, a fűszereket, az egész gombákat, a tisztított, nagy darabokra vágott édesburgonyát és az olívabogyókat. Ráöntjük a paradicsomkonzerveket és a bort is. Megsózzuk, alaposan megborsozzuk, egyet keverünk rajta, és betesszük a 180 fokos sütőbe egy órára, fedő nélkül.
Ha kész, kivesszük a sütőből, szükség esetén sózzuk. Friss, ropogós kenyérrel kínáljuk.