A tejet meglangyosítjuk. A felét egy kis tálba öntjük, elkeverünk benne 1 tk cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk, hogy felfusson.
Egy nagyobb tálba tesszük a lisztet, a sót, a maradék cukrot, a tojást és a vajat, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt. A maradék tejet fokozatosan hozzáadagolva lágy tésztává gyúrjuk. Letakarjuk egy tiszta konyharuhával, és meleg helyen kb. 45-50 perc alatt a duplájára kelesztjük.
A töltelékhez a vajat alaposan elkeverjük a fahéjjal és a porcukorral. A körtéket felkockázzuk.
A megkelt tésztát finoman átgyúrjuk, majd kb. fél cm vastag téglalappá nyújtjuk. Egyenletesen elosztjuk rajta a fahéjas vajat, és rászórjuk a körtedarabokat. A hosszabbik oldalánál fogva szorosan feltekerjük, majd egy késsel 1,5-2 cm darabokra vágjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, mindet megkenjük a felvert tojással, és további 15-20 percig pihentetjük. Ezután 200 fokra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt készre sütjük.