400 g fészektészta (Go-Tan Wok tojásos tészta, 01258)
250 g paradicsom szósz
4-5 fokhagymagerezd
2 evőkanál zsemlemorzsa
vegyes olajbogyó
1 evőkanál szárított bazsalikom és oregánó
só
1 nagy vagy két kisebb mozzarella golyó
olívaolaj
zöldfűszerek ízlés szerint
ELKÉSZÍTÉS
A megtisztított fokhagymát apróra vágjuk és 2 evőkanál olívaolajon megfuttatjuk. Hozzáöntjük a paradicsomszószt, a szárított fűszereket, ízlés szerint megsózzuk és 8-10 percig főzzük.
Közben a tésztát sós vízben al dentére fűzzük. A mozzarella golyót (golyókat) felkockázzuk.
A leszűrt tésztát beleforgatjuk a fokhagymás paradicsomszószba, majd fakanál és villa segítségével a fészkeket egy tűzálló tálba tesszük. A fészkek közepét mozzarella kockával és olajbogyóval béleljük ki, majd belenyomjuk az ízlés szerinti zöldfűszereket (például bazsalikom és petrezselyemlevél).
180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük (amíg a mozzarella krémesen beleolvad a tésztába).