Barion Pixel

Ananász curry

Hozzávalók

  • 1/2 fej karfiol
  • 1 db ananász (Kofa darabolt ananász, cukrozott lében, 00711)
  • 1 szál zöldhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 cm gyömbérgyökér
  • 2 db paradicsom
  • 1 tk fekete mustármag
  • 1 tk őrölt görögszénamag
  • 1 tk kurkuma
  • 1 kisebb marék szárított currylevél
  • 1 chilipaprika
  • 200 g kókusztej
  • 400 g csicseribor só (konzerv vagy beáztatott)

ELKÉSZÍTÉS

  • A karfiol külső leveleit leszedjük. Cikkekre vágjuk, száraz, forró grillserpenyőbe tesszük, mindkét oldalán átgrillezzük.
  • Egy másik edénybe olívaolajat hevítünk, majd hozzáadjuk a mustármagot, a görögszénát, a kurkumát, a curryleveleket, és a chilipaprikát.
  • Belenyomjuk a fokhagymát, belereszeljük a gyömbért, majd egy perc múlva hozzáadjuk a felszeletelt paradicsomot. Két percig közepes lángon kevergetjük.
  • Hozzáadjuk a kókusztejet, a lecsepegtetett csicseriborsót és az ananászt. A curryt felforraljuk, majd pár percig főzzük. Basmati rizzsel tálaljuk.

Ügyfélszolgálat

Hétfő - Péntek

07:00 - 15:45