A leveskockát feloldjuk 1 dl forrásban lévő vízben. A pulykamellet megmossuk, szárazra töröljük, és felkockázzuk. A húskockákat megsózzuk, majd megforgatjuk őket a lisztben, azután a felforrósított olajon megpirítjuk.
A húst felöntjük a borral és az alaplével, és hozzákeverjük a szójaszószt. Ízesítsük a ragut 1-1 csipet őrölt szerecsendióval és gyömbérrel, majd felforraljuk. Ezután közepes lángon 5-10 percig pároljuk a húst.
Az ananászt leszűrjük, és felfogjuk a levét. A raguhoz öntjük az ananászlé felét, ismét felforraljuk, majd közepes lángon további néhány percig főzzük. Végül beleforgatjuk az ananászt, és még 5 percig főzzük.
A rizst a csomagolásán megadott utasítás szerint kifőzzük. Ezzel tálaljuk az ananászos pulykát.