1. A spárgák végeit letörjük, gondosan meghámozzuk, 3 cm hosszú hasábokra daraboljuk. Kis lábosban felforraljuk a vizet, sóval, cukorral, citromlével ízesítjük. A spárgadarabokat 6-8 perc alatt félpuhára főzzük, jeges vízbe dobjuk, leszűrjük.
2. A petrezselymet finomra aprítjuk, az avokádót félbevágjuk, majd a mag eltávolítása után a héj mentén haladva óvatosan kiemeljük a gyümölcshúst, amelyet kevés citromlével locsoljuk, a spárgával megegyező méretűre daraboljuk. Az uborkákat 1/2 cm-re kockázzuk, a spárgával és a petrezselyemmel összeforgatjuk. Az öntet hozzávalóit csavaros üvegbe töltjük, alaposan összerázzuk.
3. Egy salátástálat kibélelünk salátalevelekkel, erre halmozzuk a többi hozzávalót. Tálaláskor locsoljuk meg az öntettel.