Barion Pixel

Avokádós spárgasaláta sok petrezselyemmel

Hozzávalók

  • 15 dkg friss salátalevél (pl. madársaláta)
  • 50 dkg fehér spárga (zölddel is készülhet)
  • 1 db méretes avokádó
  • 3 db kisebb savanyú uborka
  • 2 csokor friss petrezselyemzöld
  • 3 dl víz a spárga főzéséhez
  • 1/2 teáskanál só
  • 1/4 teáskanál cukor
  • 1 teáskanál citromlé + 1 teáskanál az avokádóhoz
  • Az öntethez:
  • 1 citrom leve
  • 1 evőkanál tökmagolaj (Esterer tökmagolaj, 01164)
  • 1 teáskanál dijoni mustár
  • kevés só

ELKÉSZÍTÉS

1. A spárgák végeit letörjük, gondosan meghámozzuk, 3 cm hosszú hasábokra daraboljuk. Kis lábosban felforraljuk a vizet, sóval, cukorral, citromlével ízesítjük. A spárgadarabokat 6-8 perc alatt félpuhára főzzük, jeges vízbe dobjuk, leszűrjük.

2. A petrezselymet finomra aprítjuk, az avokádót félbevágjuk, majd a mag eltávolítása után a héj mentén haladva óvatosan kiemeljük a gyümölcshúst, amelyet kevés citromlével locsoljuk, a spárgával megegyező méretűre daraboljuk. Az uborkákat 1/2 cm-re kockázzuk, a spárgával és a petrezselyemmel összeforgatjuk. Az öntet hozzávalóit csavaros üvegbe töltjük, alaposan összerázzuk.

3. Egy salátástálat kibélelünk salátalevelekkel, erre halmozzuk a többi hozzávalót. Tálaláskor locsoljuk meg az öntettel.

Ügyfélszolgálat

Hétfő - Péntek

07:00 - 15:45