Ázsiai csirke

Hozzávalók

  • A csirkéhez:
  • 50 dkg csirkemell (felcsíkozva)
  • 3 cl napraforgóolaj
  • friss fekete bors
  • 1/4 citrom leve
  • 0,2 dl szójaszósz (Kofa szójaszósz, 01308)
  • 1/2 kávéskanál chilipor

 

  • A szószhoz:
  • 2 cl szezámolaj
  • 2 gerezd fokhagyma (zúzva)
  • 2 cm friss gyömbér
  • 1 db aprított csilipaprika
  • 0,1 dl méz
  • 1 marék koriander (aprított, friss)
  • őrölt fekete bors

ELKÉSZÍTÉS

  1. A húst bepácoljuk az olaj, a só, a bors, a citromlé, a szójaszósz és a chilipor keverékébe. Minimum 2 órán át pihentetjük a hűtőben.
  2. A wokba beleöntjük és felforrósítjuk a szezámolajat. Beletesszük a fokhagymát, a lereszelt gyömbért, a csíkokra vágott chilit (mag nélkül), majd a húst. 1 percig pirítjuk. Ízlés szerint megsózzuk és megborsozzuk.
  3. Ekkor hozzáadunk 1 evőkanál mézet és 0,5 dl vizet. 10 másodpercig forraljuk.
  4. Rizzsel tálaljuk, aprított korianderzölddel megszórva.

 

Ügyfélszolgálat

Hétfő - Péntek

07:00 - 15:45