Babos pulykaragu

Hozzávalók

  • 2 ek olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 db zöld kaliforniai paprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 45 dkg pulykamell
  • 1 db csilipaprika (kisebb)
  • 40 dkg paradicsom (konzerv, darabolt)
  • 42,5 dkg sütőtök
  • 40 dkg vörösbab (konzerv) (Kofa vörösbab- Kidney bab-sós lében, 00860)
  • 1 tk őrölt kömény
  •  só
  • bors
  • 11,5 dkg spenót
  • csilipehely

ELKÉSZÍTÉS

  • Egy lábasban felforrósítjuk az olajat, aztán megfuttatjuk benne a meghámozott, felaprított hagymát és a kimagozott, felkockázott paprikát. Ezután hozzáadjuk a megtisztított, átnyomott fokhagymát, majd kevergetve 5 percig főzzük.
  • Hozzáadjuk a megtisztított, felkockázott húst, amit fehéredésig pirítunk, aztán a lábasba tesszük a kimagozott, felaprított csilit is.
  • Beletesszük a darabolt paradicsomot a levével együtt, a kimagozott, felkockázott sütőtököt, a babot, az őrölt köményt, a sót és a borsot, majd felöntjük 250 ml vízzel, és kis lángon kb. 30 percig főzzük. A főzés vége előtt öt perccel a lábasba tesszük a leöblített spenótleveleket, aztán ízlés szerint egy kevés csilipelyhet.