Barackos kevert süti

Hozzávalók

  • 55 dkg liszt (+ a formához)
  • 16 dkg porcukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 12 dkg vaj (+ a formához)
  • 2,5 dl tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 ek reszelt citromhéj
  • 50 dkg őszibarack (Kofa őszibarack, hámozott, felezett, magozott, cukrozott lében, 00915)

ELKÉSZÍTÉS

1. A lisztet összekeverjük a porcukorral és a sütőporral. Hozzáadjuk a felolvasztott vajat, a tejet, a vaníliás cukrot és a reszelt citromhéjat, majd alaposan összedolgozzuk.

2. Kivajazunk és kilisztezünk egy 30×40 cm-es tepsit, és beleöntjük a tésztát. A barackokat felszeleteljük, majd elrendezzük a tészta tetején.

3. 180 fokra előmelegített sütőben 45 percig sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd óvatosan kiborítjuk, és felszeletelve tálaljuk. Citromfűlevéllel díszíthetjük.