Barackos panna cotta

Hozzávalók

  • 6 dl habtejszín
  • 7 dkg kristálycukor
  • 5 db zselatinlap
  • pár darab felezett sárgabarack (befőtt vagy konzerv) (Kofa kajszibarack, hámozott, felezett, cukrozott lében, 00994)

ELKÉSZÍTÉS

  • A tejszínt a cukorral felforraljuk, majd kis lángon 15 percig főzzük. A zselatinlapokat egy kevés hideg vízbe áztatjuk. A tejszínt 5 percig hűlni hagyjuk. A zselatinlapokat kinyomkodjuk, feloldjuk a még meleg tejszínben.
  • 4 kisebb tálkát kiöblítünk hideg vízzel. Szétosztjuk a tálkákba a zselatinos tejszínt, majd hagyjuk kihűlni. Ezután tegyük a tálkákat a hűtőbe, hogy a tejszínkrém megdermedjen.
  • A barackokat lecsepegtetjük, és bevágjuk legyezőalakban. A megdermedt tejszínkrémet kifordítjuk a tányérokra, majd elrendezzük rajtuk a felezett barackokat. Friss rozmaringgal díszíthetjük.