Barion Pixel

BBQ oldalas fokhagymás spenóttal és parázsburgonyával

Hozzávalók

  • 1 kg oldalas
  • csípős BBQ szósz (Mississippi BBQ szósz Original, enyhén csípős, 01056)
  • A körethez:
  • 50 dkg aprószemű újburgonya
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg friss spenót
  • 5 dkg vaj
  • bors

ELKÉSZÍTÉS

1. Az oldalast megtisztítjuk, sózzuk, borsozzuk, alufóliába tekerjük, és gyenge parázs fölött, 150 fokon 80 percig sütjük. Időközben a megmosott újkrumplit sózva, kevés olajjal szintén alufóliába tekerjük, és a hús mellé tesszük kb. 30 percre.

2. A spenóthoz a vajat 2 gerezd fokhagymával meglangyosítunk, rádobjuk a megtisztított spenótot, átforgatjuk, sózzuk, és éppen csak megfonnyasztjuk.

3. A húsról leszedjük a fóliát, a tetejét ecsettel szépen lelakkozzuk. Szenet öntünk a grillbe, felforrósítjuk, és 10-15 perc alatt készre sütjük.

4. A pirosra sült oldalast a krumplival és a vajas spenóttal tálaljuk.

Ügyfélszolgálat

Hétfő - Péntek

07:00 - 15:45