BBQ tarja édesburgonyával

Hozzávalók

  • 500 g édesburgonya
  • 500 g szeletelt csont nélküli tarja
  • szükség szerint Barbecue szósz (Remia Black Jack fűszeres BBQ szósz, 01139)
  • szükség szerint étolaj
  • ízlés szerint só
  • 1 db nagyobb gerezd fokhagyma
  • 1-2 csipet kakukkfű

ELKÉSZÍTÉS

  • A húsokat előző nap finoman megsózzuk és bepácoljuk a BBQ szószba, egy egész éjszakára a hűtőbe tesszük, így jól magába szívja az ízeket.
  • Másnap a húst beletesszük egy tepsibe, fokhagymát szórunk rá, egy kevés vizet locsolunk alá és alufóliával lefedve 20 percig 200 C fokon, majd még 1,5 óráig 150 C fokon sütjük. Végül 10 percig alufólia nélkül pirítjuk, félidőben megfordítjuk.
  • Az édesburgonyát megpucoljuk és hasábokra vágjuk. Egy tepsibe egymás mellé tesszük és finoman megsózzuk, olajjal meglocsoljuk és kis kakukkfüvet szórunk rá. Miközben a hús sül 20 percre betesszük mellé. Házi tartármártással vagy akár magában is isteni finom. Jó étvágyat hozzá!