Bolognai spagetti

 

 

Hozzávalók

  • 40 dkg spagetti tészta
  • 4 dkg parmezán
  • 1 fej hagyma
  • 1 db sárgarépa
  • kevés zellerzöld
  • 1 db húsleveskocka
  • 1 ek olaj
  • 5 dkg szalonna
  • 25 dkg darált marhahús
  • 7 dkg paradicsompüré (Kofa paradicsompüré 7 ref.%, 500g, 01305)
  • 1 db babérlevél
  • bors
  • cukor
  • 1 ek olaj

ELKÉSZÍTÉS

  1. A bolognai spagetti ragujához a hagymát és a sárgarépát megtisztítjuk, kis kockákra aprítjuk, a zeller zöldjét finomra vágjuk.
  2. Felhevítjük az olajat, kicsit megpirítjuk benne a zöldséget és a szalonnát. 2 perc után hozzáadjuk a babérlevelet, a darált marhahúst, sózzuk-borsozzuk, hozzáadjuk a paradicsompürét és időként megkeverve 5 percig pároljuk. Együtt pirítjuk, majd 1 dl vizet hozzáöntve puhára pároljuk 1 óra alatt.
  3. A tésztát megfőzzük. Ha kész, leszűrjük, tányérokban elosztjuk, a húsos mártást a tetejükre kanalazzuk. Reszelt sajttal megszórva kínáljuk.