Barion Pixel

BORJÚCOMB TONHALMÁRTÁSSAL

Hozzávalók

  • 1 db szárzeller
  • 1 db sárgarépa
  • 1 gerezd fokhagym
  • 70 dkg borjúcomb
  • 2 db babérlevél
  • 5 szem fekete bors
  • 2 dl száraz fehérbor tengeri só
  • 1 db kezeletlen citrom
  • 1 db tojás
  • 1,5 dl csíraolaj
  • 3 ek olívaolaj
  • 2 kd tonhal natúr lében (SilverFish Tonhaltörzs darabok, natúr, 01242)
  • 3 db szardellafilé 3 ek kapribogyó

ELKÉSZÍTÉS

  1. A megtisztított szárzellert és a sárgarépát nem túl vékonyan felkarikázzuk.
  2. A fokhagymagerezdet kés pengéjével megroppantjuk.
  3. A húst nagy edénybe tesszük, és hozzáadjuk az előkészített zöldségeket és fokhagymát, valamint a babérlevelet és a szemes borsot. Felöntjük a borral és 1 l vízzel, megsózzuk, és fedő alatt, erős tűzön felforraljuk.
  4. Ezután fedő nélkül, közepes tűzön főzzük kb. 90 percig, majd a lében hagyjuk teljesen kihűlni.
  5. A megmosott citromot félbevágjuk, és a közepéből kivágunk néhány vékony karikát a díszítéshez. A maradékból kifacsarjuk a levet.
  6. A tojást és a csíraolajat egy magas falú keverőpohárban botmixerrel habosra keverjük, majd apránként beledolgozunk 2 ek olívaolajat.
  7. A lecsepegtetett tonhalat és a finomra aprított szardellafilét a majonézhez adjuk, és botmixerrel pürésítjük. Végül a hús főzőlevével mártás sűrűségűre hígítjuk, és beleforgatjuk a lecsepegtetett kapribogyót.
  8. Citromlével, esetleg egy kevés sóval ízesítjük.
  9. A főzőléből kiemelt húst lecsepegtetjük, és vékony szeletekre vágjuk.
  10. Adagonként tányérokra rendezzük, egy kevés tonhalas mártást merünk rá, és citromkarikával díszítve kínáljuk.

Ügyfélszolgálat

Hétfő - Péntek

07:00 - 15:45