Borjúsült zöld olívával

Hozzávalók

  • 1 kg borjúhús
  • 10 dkg magozott zöld olívabogyó ( Kofa olajbogyó, zöld, magozott, 00891)
  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg szalonna
  • 1 szál póréhagyma
  • 4 szép sárgarépa
  • petrezselyem
  • babérlevél
  • bors
  • 2 dl fehérbor

ELKÉSZÍTÉS

1. Olvasszuk meg a vajat, tegyük a kockára vágott szalonnát, pirítsuk meg. Süssük elő a vastagra szeletelt borjúhúst, majd öntsük fel a fehérborral, adjuk hozzá a felkarikázott pórét és répát, sózzuk, borsozzuk, majd adjuk hozzá az olajbogyót, a felaprított petrezselymet és 2-3 babérlevelet. Fedjük le, és hagyjuk 1 órát főni.

2. Főtt krumplival, esetleg tésztával vagy zsemlegombóccal tálaljuk.

Ügyfélszolgálat

Hétfő - Péntek

07:00 - 15:45