A megtisztított és felaprított hagymát, paprikát, paradicsomot és fokhagymát egy kevés olajon megpirítjuk. Ezután hozzáadjuk a sűrített paradicsomot. A marhahúst megtisztítjuk, és csíkokra vágjuk, majd a zöldségekhez adjuk. Megsózzuk, megborsozzuk, és erős tűzön – folyamatosan kevergetve – pirítjuk.
Amikor a hús kiengedte a levét, és az elforrt, egy kevés vízzel folyamatosan pótoljuk, hozzáadjuk a kakukkfüvet, és kisebb lángon kb. 1 óráig fedő alatt főzzük.
A sárgaborsót sós vízben megfőzzük. Ezután felfogjuk a főzőlevét, és egy kis víz hozzáadása után félkeményre főzzük benne a felkockázott zellert és a petrezselyemgyökeret. Leszűrjük, és egy kevés zsiradékban megpirítjuk. Megsózzuk, megborsozzuk, megszórjuk friss petrezselyemmel, és hozzákanalazzuk a sárgaborsót. Megpirítjuk, és a borsos tokánnyal tálaljuk.