Borsos tokány

Hozzávalók

  • 25 dkg vöröshagyma
  • 2 db paprika
  • 2 db paradicsom
  • 5 gerezd fokhagyma
  • napraforgó olaj
  • 4 dkg sűrített paradicsom (Kofa sűrített paradicsom, 00538)
  • 80 dkg sovány marhahús
  • frissen őrölt bors
  • 2 szál friss kakukkfű
  • 20 dkg sárgaborsó
  • 20 dkg zellergumó
  • 20 dkg petrezselyemgyökér
  • 2 csokor petrezselyemzöld

ELKÉSZÍTÉS

  • A megtisztított és felaprított hagymát, paprikát, paradicsomot és fokhagymát egy kevés olajon megpirítjuk. Ezután hozzáadjuk a sűrített paradicsomot. A marhahúst megtisztítjuk, és csíkokra vágjuk, majd a zöldségekhez adjuk. Megsózzuk, megborsozzuk, és erős tűzön – folyamatosan kevergetve – pirítjuk.
  • Amikor a hús kiengedte a levét, és az elforrt, egy kevés vízzel folyamatosan pótoljuk, hozzáadjuk a kakukkfüvet, és kisebb lángon kb. 1 óráig fedő alatt főzzük.
  • A sárgaborsót sós vízben megfőzzük. Ezután felfogjuk a főzőlevét, és egy kis víz hozzáadása után félkeményre főzzük benne a felkockázott zellert és a petrezselyemgyökeret. Leszűrjük, és egy kevés zsiradékban megpirítjuk. Megsózzuk, megborsozzuk, megszórjuk friss petrezselyemmel, és hozzákanalazzuk a sárgaborsót. Megpirítjuk, és a borsos tokánnyal tálaljuk.

Ügyfélszolgálat

Hétfő - Péntek

07:00 - 15:45