Brokkoli krémleves

Hozzávalók

  • 20 g vaj
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 500 g brokkoli
  • 1.2 L víz
  • 160 ml főzőtejszín (15-20%-os)
  • fehérbors (őrölt)
  • 1 késhegynyi szerecsendió (őrölt)
  • zsemlekocka (Kofa zsemlekocka,01042)

ELKÉSZÍTÉS

1. Először a brokkolit szétbontjuk, megmossuk. A brokkoli szára is ehető, így ne dobjuk ki azt! Jól mossuk meg, és vágjuk kisebb darabokra. Az is beleszámít a brokkoli súlyába!

2. A vajat felolvasztjuk, és üvegesre pirítjuk rajta a felkockázott vöröshagymát. Mikor megpirult, rányomjuk a fokhagymát is.

3. Felöntjük a vízzel a hagymát. Sózzuk, fűszerezzük. Felforraljuk. Mikor már lobogva forr a víz, beletesszük a brokkolit.

4. Puhára főzzük kb. 15 perc alatt, majd hozzáadjuk a tejszínt, és összeturmixoljuk. Szükség esetén tejjel hígíthatjuk. Beállítjuk az ízét a fűszerekkel.

5. A pirított kenyérkockákkal megszórva tálaljuk.

Ügyfélszolgálat

Hétfő - Péntek

07:00 - 16:45