A forma kikenéséhez
margarin |
2dkg |
zsemlemorzsa |
2 ek |
A töltelékhez
húsos füstölt szalonna |
10 dkg |
közepes vöröshagyma |
3 db |
tejföl |
2.5 dl |
tojás |
2 db |
ételízesítő por |
0.5 tk |
őrölt fehér bors |
1 tk |
csomag petrezselyem |
1 |
virsli |
3 pár |
csemegeuborka |
20 dkg (Kofa uborka csemege ízesítéssel, 01203) |
A tésztához
finomliszt |
30 dkg |
só |
0.5 tkl |
Rama Vajas Íz |
15 dkg |
tojás |
1 db |
hideg víz |
2 ek |
A nyújtáshoz
finomliszt |
1. lépés
A tésztához a lisztet a sóval összeforgatjuk, majd a margarinnal elmorzsoljuk, a tojást és a vizet hozzáadjuk, majd gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Folpackba csomagolva fél órára betesszük a hűtőszekrénybe.
2. lépés
A szalonnát apró kockákra, a hagymát finomra vágjuk, és egy serpenyőben együtt aranysárgára pirítjuk. A tejfölt a tojásokkal simára habarjuk, az ételízesítővel, a borssal és a finomra vágott petrezselyemmel fűszerezzük.
3. lépés
A karikákra vágott virslit, a lecsöpögtetett kis kockákra aprított csemegeuborkát és a már csak langyos szalonnás hagymát hozzáadjuk.
4. lépés
A tésztát meglisztezett gyúrólapon kerekre nyújtjuk, majd a margarinnal kikent 24 centi átmérőjű tortaformát kibélelünk vele úgy, hogy kb.3 centi magas pereme is legyen. Villával megszurkáljuk, a zsemlemorzsával meghintjük.
5. lépés
A virslis uborkás ragut elsimítjuk rajta. Előmelegített sütőben, jó közepes lánggal (190 °C; légkeveréses sütőben 170 °C) 30-35 percig sütjük. Langyosan vagy hidegen, cikkekre vágva tálaljuk.