Barion Pixel

Csemegeuborkás virslitorta

Hozzávalók

 

A forma kikenéséhez

margarin

2dkg

zsemlemorzsa

2 ek

A töltelékhez

húsos füstölt szalonna

10 dkg

közepes vöröshagyma

3 db

tejföl

2.5 dl

tojás

2 db

ételízesítő por

0.5 tk

őrölt fehér bors

1 tk

csomag petrezselyem

1

virsli

3 pár

csemegeuborka

20 dkg (Kofa uborka csemege ízesítéssel, 01203)

A tésztához

finomliszt

30 dkg

0.5 tkl

Rama Vajas Íz

15 dkg

tojás

1 db

hideg víz

2 ek

A nyújtáshoz

finomliszt

 

ELKÉSZÍTÉS

1. lépés

A tésztához a lisztet a sóval összeforgatjuk, majd a margarinnal elmorzsoljuk, a tojást és a vizet hozzáadjuk, majd gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Folpackba csomagolva fél órára betesszük a hűtőszekrénybe.

2. lépés

A szalonnát apró kockákra, a hagymát finomra vágjuk, és egy serpenyőben együtt aranysárgára pirítjuk. A tejfölt a tojásokkal simára habarjuk, az ételízesítővel, a borssal és a finomra vágott petrezselyemmel fűszerezzük.

3. lépés

A karikákra vágott virslit, a lecsöpögtetett kis kockákra aprított csemegeuborkát és a már csak langyos szalonnás hagymát hozzáadjuk.

4. lépés

A tésztát meglisztezett gyúrólapon kerekre nyújtjuk, majd a margarinnal kikent 24 centi átmérőjű tortaformát kibélelünk vele úgy, hogy kb.3 centi magas pereme is legyen. Villával megszurkáljuk, a zsemlemorzsával meghintjük.

5. lépés

A virslis uborkás ragut elsimítjuk rajta. Előmelegített sütőben, jó közepes lánggal (190 °C; légkeveréses sütőben 170 °C) 30-35 percig sütjük. Langyosan vagy hidegen, cikkekre vágva tálaljuk.

Ügyfélszolgálat

Hétfő - Péntek

07:00 - 15:45