CSÍPŐS BABSALÁTA

Hozzávalók

  • 10 dkg ecetes bébi kukorica
  • 4 darab csípős ecetes cseresznyepaprika (Kofa cseresznyepaprika, savanyú-sós lében, csípős, 01255)
  • 5 darab csípős ecetes pepperoni paprika
  • 1 darab vöröshagyma
  • 10 dkg ecetes gyöngyhagyma
  • 1 kevés ecetes savanyúság lé
  • 1 kevés babérlevél őrölt
  • 1 kevés kömény őrölt
  • 1 kevés feketebors őrölt

ELKÉSZÍTÉS

  1. A babot sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, és hagyjuk kihűlni.
  2. A hagymát vágjuk szálasra, szórjuk meg borssal, őrölt babérlevéllel, kevés őrölt köménnyel. Forgassuk át, és hagyjuk egy fél órát érni.
  3. A pepperoni paprikát fél centis karikákra, a bébi kukoricát 1 centis karikákra vágjuk. A cseresznyepaprikát kockázzuk fel, a hozzá kapott ecetes lével együtt öntsük ezeket egy tálba. Adjuk hozzá a gyöngyhagymát, a babot, és végül óvatosan forgassuk bele a fűszeres hagymát is.
  4. Néhány órára hűtőbe téve hagyjuk összeérni az ízeket.