Barion Pixel

Csípős csirkecombnyárs sok zöldséggel

Hozzávalók

  • 3 db egész csirkecomb bőr nélkül, filézve
  • 3 fej lilahagyma
  • 1 kisebb cukkini
  • 1 kisebb padlizsán
  • bors
  • pác (Remia Blazing Luke füstös csípős BBQ szósz, 01143)

ELKÉSZÍTÉS

1. A megmosott, lebőrözött, filézett csirkecombokat vágjuk fel 3×3 cm-es darabokra, lehetőleg 60 darabra (combonként 20 darabra), 5 darab kerül majd egy nyársra. 

2. Hasonló mennyiségűre és méretűre daraboljuk fel a zöldségeket is, amelyek viszont ne legyenek fél cm-nél vastagabbak, majd sózzuk, borsozzuk meg őket (a zöldségeket csak felhasználás előtt), a húsokkal szintén hasonló módon járjunk el.

3. A pácot öntsük a húsra, keverjük el vele, majd kb. 2-3 órát letakarva hagyjuk pihenni. Érdemes reggeli után elkészíteni, és ebédig vagy vacsoráig tökéletesen átjárják a fűszerek.

4. A húsokat és a zöldségeket egymás után szúrjuk szép sorban a nyársra, hagyjunk köztük pár milliméter hézagot, hogy legyen helyük majd a süléskor igazodni. Csirkecombbal kezdjük és fejezzük be a sort, egy nyársra 5 db hús kerüljön.

5. Ezután helyezzük a nyársakat a grillrácsra vagy a forgó sütőbe, és kb. 15–20 perc alatt süssük szép pirosra őket. Ha grillrácson dolgozunk, akkor 5 percenként érdemes átforgatni a nyársakat, hogy azok egyenletesen süljenek, és ne égjenek meg.

6. Ezután rakjuk őket egy tányérra, hagyjuk pihenni kb. 10 percet, majd fogyasszuk petrezselymes burgonyával és friss salátával.

Ügyfélszolgálat

Hétfő - Péntek

07:00 - 15:45