Barion Pixel

Csípős garnélaleves

Hozzávalók

  • 8 db garnélarák (közepes nagyságú)
  • 1/2 póréhagyma
  • 1 szál újhagyma zöldjével
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db sárgarépa
  • 2 zellerszár
  • 1 szál ázsiai citromfű
  • 1 db csípős hegyes paprika
  • 2 db Lukullus paradicsom
  • chilipaprika
  • 10 dkg laskagomba
  • 1 kis darab gyömbér
  • kínai hosszú tészta
  • szójaszósz
  • chiliszósz (Go-Tan hot chilli szósz, 01225)
  • fehérbor
  • 1 teáskanál barnacukor
  • citrom
  • lime
  • 1 db szárnyasleveskocka
  • őrölt feketebors
  • sárga thai curry
  • kurkuma
  • őrölt koriander
  • őrölt gyömbér
  •  só
  • mustármag
  • korianderlevél

ELKÉSZÍTÉS

1. A fokhagymát és a gyömbért darabolom, a hagymát, a póréhagymát és a chilipaprikát karikára vágom. A zellerszárat, hegyes paprikát, répát, citromfűvet hosszú csíkokra, a laskagombát, korianderlevelet nagyobb darabokra vágom, a paradicsomot hosszában nyolcadolom.

2. A zöldségeket (a gomba és paradicsom kivételével) beleteszem egy lábasba, féleresztem vízzel, fűszerezem, reszelek rá citrom és lime héjat, facsarok bele citromlevet, s elkezdem főzni.

3. Amikor már félpuha, hozzáadom a gombát és a paradicsomot is. Majd öntök bele fehérbort, s beleteszem a tésztát, végül belerakom a garnélákat.

4. Tálaláskor merek a levesből egy tányérba, díszítem korianderlevéllel.

Ügyfélszolgálat

Hétfő - Péntek

07:00 - 15:45