Csípős-krémsajtos rántott csirkemell

Hozzávalók

  • 1/2 csokor snidling
  • 1 db jalapeno paprika (Kofa jalapeno szeletelt paprika, savanyú- sós lében, csípős, 01175)
  • 1 ek szárított paradicsom
  • 10 dkg bacon
  • 8 db kocka sajt
  •  só
  • őrölt fehérbors
  • 4 db csirkemellfilé
  • A panírozáshoz:
  • 20 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 3 db tojás
  • 30 dkg rozsos zsemlemorzsa
  • A sütéshez:
  • olaj

ELKÉSZÍTÉS

  • A snidlinget, a jalapenót, a paradicsomot és a bacont apróra vágjuk. A bacont megpirítjuk. Az apróra vágott snidlinget, a jalapenót, a paradicsomot és a bacont elkeverjük az összenyomkodott kockasajtokkal, majd ízlés szerint megsózzuk és megborsozzuk.
  • A megmosott és szárazra törölt hússzeleteket kiklopfoljuk, és megsózzuk. A töltelékből teszünk a csirkemellszeletek egyik oldalára, majd ráhajtjuk a másik felét, és a szokásos módon bepanírozzuk (előbb lisztbe, majd tojásba, végül zsemlemorzsába forgatjuk). Bő olajban, közepes hőfokon kisütjük.