Csirke cacciatore édesburgonyával

Hozzávalók

  • 4 db csirkecomb
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 4 szelet bacon
  • 1 ág rozmaring
  • 8 db bazsalikomlevél
  • 1 db babérlevél
  • 1 fej hagyma
  • 2 szál újhagyma
  • bors
  • 20 dkg gomba
  • 0,5 kg édesburgonya
  • 2,5 dl vörösbor
  • 8 db olívabogyó (Kofa zöld, görög olívabogyó, egész 01303)
  • 2 konz paradicsom
  • 1 ek olívaolaj

ELKÉSZÍTÉS

  1. Egy nagy lábasban (akkorára lesz szükségünk, ami a sütőbe is befér) felhevítünk 1 evőkanál olívaolajat és rádobjuk a felcsíkozott bacont, majd kis kevergetés után hozzáadjuk a durvára vágott hagymát és a gombák felszeletelt tönkjét is. Pár percig együtt pirítjuk, a végén belenyomjuk a fokhagymát.
  2. Ezután sorban a lábasba tesszük a csirkét, az újhagymát, a fűszereket, az egész gombákat, a tisztított, nagy darabokra vágott édesburgonyát és az olívabogyókat.  Ráöntjük a paradicsomkonzerveket és a bort is. Megsózzuk, alaposan megborsozzuk, egyet keverünk rajta, és betesszük a 180 fokos sütőbe egy órára, fedő nélkül.
  3. Ha kész, kivesszük a sütőből, szükség esetén sózzuk. Friss, ropogós kenyérrel kínáljuk.