Csirkecomb ropogós bundában, sütőben sütve

Hozzávalók

  • 8 alsó csirkecomb
  • 2 tojás
  • 4 evőkanál liszt
  • pici víz
  • 1 bögre cornflakes panírmorzsa (Leimer Cornflakes panírmorzsa, 01085)
  • 2-3 evőkanál olaj
  • só, bors

ELKÉSZÍTÉS

  • A csirkecombokat megmossuk, leszárítjuk, sózzuk, borsozzuk.
  • A tojásokat egy tálba felütjük, villával felverjük, hozzáadjuk a lisztet és egy kis sót, alaposan elkeverjük, és annyi vizet adunk hozzá, hogy sűrű palacsintatészta állagot kapjunk. 
  • Az előkészített csirkecombokat először megmártjuk a lisztes tojásban, majd megforgatjuk a cornflakesben, és a sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Egy kevés olajjal megspricceljük vagy megcsepegtetjük.
  • 180 fokos sütőbe toljuk, és először 20 percet sütjük, majd megforgatjuk a combokat, és még 15–20 percre visszatoljuk a sütőbe. Ha nagyon pirulna, alufóliával takarjuk le.