Csirkemell olívabogyóval és tésztával

Hozzávalók

  • 45 dkg masnitészta
  • 500 g csirkemell
  • 1 nagy vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 db kaliforniai paprika
  • 25 dkg csiperkegomba
  • 3 közepes paradicsom
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 15 dkg olívabogyó (zöld, töltött) (Kofa paprikakrémmel töltött zöld olajbogyó, 00892)
  • 5 ek tejszín
  • 3 ek olívaolaj
  • só, bors, petrezselyem

ELKÉSZÍTÉS

1. Olívaolajban megpirítjuk a csirkemellet egy serpenyőben.

2. Ezután a hústól külön a hagymát és fokhagymát üvegesre pároljuk, majd a gombát, a paprikát és a paradicsomot is hozzáadjuk.

3. Miután kicsit puhult a zöldség, egy tűzálló tálba rakjuk.

4. Erre rátesszük a csirkemellet a tejszínnel, ráöntjük a felforralt bort is, majd tálba tesszük, és további 10-20 percre visszatesszük a sütőbe.

5. Ne felejts fűszerezni!

6. Enyhén sós, olajos vízben pár perc alatt megfőzzük a masnitésztát is, és ezt tálaljuk a zöldséges csirke mellé köretként.