Csőben brokkoli tonhallal

Hozzávalók

  • 30 dkg brokkoli
  • 20 dkg tonhalkonzerv (Silverfish tonhaltörzs darabok, natúr, 00954)
  • 12 dkg natúr krémsajt
  • 1.25 dl félzsíros tej
  • 0.5 db citrom reszelt héja
  • 1 ek petrezselyemzöld
  • 25 g zsemlemorzsa
  • 1 gerezd fokhagyma

ELKÉSZÍTÉS

  1. Puhára főzzük a rózsáira szedett brokkolit, majd alaposan lecsepegtetjük. A brokkolit, és a lecsepegtetett, feldarabolt tonhalat egy tűzálló edénybe (pl. jénaiba) tesszük.
  2. Egy edénybe tesszük a felmelegített Philadelphia krémsajtot és a tejet addig, míg a krémsajt fel nem olvad. Ezután a reszelt citromhéjat és a petrezselyemzöldet is hozzáadjuk a szószhoz, majd miután elkevertük a brokkolis tonhalra öntjük.
  3. A zúzott fokhagymát a zsemlemorzsához keverjük, majd a brokkolis tonhal tetejére szórjuk. Előmelegített sütőben, 190 °C-on (gázsütőben 5-ös fokozat), 10 perc alatt világosbarnára sütjük.