Barion Pixel

Csőben sült spárga burgonyával

Hozzávalók

  • 80 dkg nem burgonya (A jelű, nem szétfövő )
  • 1 kg fehér spárga (Kofa spárga, fehér, hámozott, 00865)
  • 1 csipet cukor
  • 1 ek citromlé
  • vaj vagy margarin a formához
  • 3 dl habtejszín
  • 2 db tojás
  • frissen reszelt szerecsendió
  • 3 ág kakukkfű + a díszítéshez
  • 5 dkg hegyi sajt vagy más kemény sajt

ELKÉSZÍTÉS

  • A sütőt előmelegítjük 180 fokra (légkeveréssel 160 fokra). Közben a burgonyát meghámozzuk, megmossuk és felszeleteljük, majd sós vízben előfőzzük kb. 5 perc alatt.
  • Nagy edényben sós vizet forralunk a cukorral és a citromlével együtt, majd beletesszük a spárgasípokat és rottyantunk rajta egyet.
  • Vajjal vagy margarinnal kikenünk egy nagy felfújtformát vagy sütőtálat. A közepén elrendezzük a lecsepegtetett spárgát, és rétegesen köré rakjuk az egymást pikkelyszerűen fedő burgonyaszeleteket.
  • A tejszínt kikeverjük a tojásokkal. Sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezzük, és beleforgatjuk a megmosott kakukkfűről lecsipkedett leveleket. A burgonyát és a spárgát egyenletesen meglocsoljuk a szósszal, majd az előmelegített sütőben sütjük 20 percig. Ezután megszórjuk a finomra reszelt sajttal, végül aranyszínű kérget sütünk rá 15-20 perc alatt. Tetszés szerint friss kakukkfűvel díszítve tálaljuk.

Ügyfélszolgálat

Hétfő - Péntek

07:00 - 15:45