Csodás tejszínes csirkemell tésztával

Hozzávalók

  • 1 csomag tészta (25 dkg)
  • 2 csirkemell
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 dkg fekete olajbogyó (Kofa olajbogyó, fekete, magozott, 00890)
  • 2,5 dl főzőtejszín
  • 5 dkg reszelt parmezán
  • bazsalikom
  • oregánó
  • só, bors
  • olaj

ELKÉSZÍTÉS

1. A tésztát sós vízben megfőzzük.

2. A hagymát felaprítjuk, kevés olajban megdinszteljük és hozzáadjuk az apróra vagdosott húst is. Addig sütjük, míg feldobja a levét, majd belekeverjük a zúzott fokhagymát és a fűszereket. Kevés vizet öntünk alá, csak annyit, hogy ne égjen oda.

3. Mikor a csirke már puha, hozzáadjuk az apróra vágott olajbogyót is.

4. A tejszínbe keverjük a reszelt parmezánt és ráöntjük, lassú tűzön felforraljuk, majd levesszük és belekeverjük a leszűrt tésztát.

5. Megszórjuk bazsalikommal és tálalhatjuk is.

Ügyfélszolgálat

Hétfő - Péntek

07:00 - 15:45