Barion Pixel

Curry-s csirke kókusztejjel és rizzsel

Hozzávalók

  • 40 dkg filézett csirkemell
  • 5 dl kókusztej
  • mogyoró- vagy napraforgóolaj
  • 2 teáskanál szezámolaj
  • 4 evőkanál világos szójaszósz (Kofa szójaszósz, 01092)
  • 4 nagy gerezd fokhagyma
  • mogyoróhagyma vagy vöröshagyma
  • kb. 4-5 cm-es gyömbér
  • 2-4 evőkanál curry
  • őrölt vagy egész chilli
  • citromfű (őrölt)
  • őrölt vagy egész fahéj
  • 1 csapott evőkanál cukor
  • bors
  • koriander vagy petrezselyem
  • rizs
  • kurkuma

ELKÉSZÍTÉS

1. A csirkemellet ujjnyinál valamivel vastagabb szeletekre vágjuk, kicsit lemossuk, majd félretesszük.

2. Felforrósítunk bő 4-5 evőkanál mogyoróolajat a wokban vagy a serpenyőben, ha már elég forró, beletesszük az apróra vágott mogyoróhagymát, fokhagymát és a gyömbért. Vigyázzunk, nehogy megégjen a fokhagyma, végig gyorsan, sűrűn kell kevergetni, dobálni. 1-2 perc pirítás után beletesszük a citromfüvet, az egész fahéjat, az egész chilit és a curry-t. Kicsit ezekkel is átforgatjuk, szintén 2-3 percig, amíg megérezzük az chili és curry erőteljes illatát. Ha nagyon besűrítenék az olajat a fűszerek, akkor locsoljuk meg minimális vízzel.

3. Mikor egy kissé megpirult a curry (itt is nagyon ügyesen dolgozzunk, mert a megégett curry borzasztó keserű lesz) és a chilli, hozzáadjuk a csirkemellet, és együtt gyorsan forgatva, erős lángon kb 7-9 percig pirítjuk.

4. Akkor jön hozzá a szójaszósz, mikor a csirke kifehéredik, tehát 2 -3 perc után.

5. Ezután hozzáöntjük a kókusztejet és a cukrot (nagyon jól kiemeli a kókusz és a fűszerek ízét, semmiképp ne hagyjuk ki), visszavesszük a lángot annyira, hogy épp csak gyöngyözzön. Ekkor adjunk hozzá aprított petrezselymet vagy koriandert. Kb. 20-30 perc alatt besűrűsödik a szósz, ilyenkor lehet hozzáadni a szezámolajat (óvatosan, mert nagyon intenzív!), sót, borsot ízlés szerint. 1 percig még dobáljuk egy kicsit, hogy a szezámolaj íze eljusson mindenhova.

6. Pergős, őrölt kurkumával ízesített jázminrizs kiválóan illik hozzá köretnek, de kevés szezámolajban átforgatott sült tésztával is kitűnő.

Ügyfélszolgálat

Hétfő - Péntek

07:00 - 15:45