Barion Pixel

Egyszerű lasagne bolognese (Besamel nélkül)

Hozzávalók

  •  sansa olaj (Kofa pomace/sansa olaj, 00876)
  • 1 fej hagyma
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 70 dkg darált hús
  • 2 üveg paradicsomszósz
  •  só
  • bors
  • oregánó
  • bazsalikom
  • 2 db tojás
  • 2 pohár natúr joghurt
  • szerecsendió
  • 10 ek parmezán
  • 1 csomag lasagne lap

ELKÉSZÍTÉS

  • A sansa olajat egy serpenyőben felmelegítjük, és megpároljuk rajta a kockára vágott hagymát, majd rátesszük a zúzott fokhagymát, és pár másodperc múlva a darált húst is. Egy picit lepirítjuk, majd ráöntjük a paradicsomszószt, sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint fűszerezzük, majd összefőzzük a ragut.
  • A tojásokat felverjük, hozzákeverjük a joghurtot, egy kis reszelt szerecsendiót és a reszelt parmezán felét.
  • A tepsi alját kikenjük ezzel a keverékkel, és egymás mellé fektetjük rá a tésztalapokat, amit beterítünk a húsos raguval, erre újra a joghurtos szósz jön – és így folytatjuk a rétegezést. A tetejét a raguval fejezzük be, amire ráöntjük a maradék szószt és még megszórjuk parmezánnal.

Ügyfélszolgálat

Hétfő - Péntek

07:00 - 15:45