Eredeti bécsi szelet

Hozzávalók

  • 8 szelet borjúhús
  • tej
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 4-5 ek liszt
  • 2-3 db tojás
  • 4-5 ek zsemlemorzsa (Guthaus panírmorzsa 400g, 00314)
  • olaj (a sütéshez)
  • 1 db citrom (a tálaláshoz)

ELKÉSZÍTÉS

  • A hússzeleteket konyharuha közt kiklopfoljuk, enyhén sós, fokhagymás tejbe áztatjuk. 2-3 óra múlva kivesszük a pácból, leitatjuk, leszárítjuk. Mindkét oldalát megsózzuk, és a megszokott módon panírozzuk: lisztben, lazán felvert tojásban, majd prézliben megforgatva.
  • Egy serpenyőben olajat hevítünk, és a hússzeletek egyik felét fedő alatt, a másikat fedő nélkül sütve kirántjuk. Konyharuhára vagy papírtörlőre szedjük, ami leitatja a fölös olajat. Vajas krumplipürével, és negyed citrommal tálaljuk, aminek a levét fogyasztás előtt rácsorgatjuk a bécsi szeletre.

Ügyfélszolgálat

Hétfő - Péntek

07:00 - 15:45