Ezersziget csirkesaláta

Hozzávalók

  • 1 konyhakész csirke
  • 4 evőkanál olaj
  • 1 csapott kiskanál só
  • fél mokkáskanál őrölt fekete bors
  • 1 csomag (40 dkg) fagyasztott, morzsolt kukorica
  • 6 kemény paradicsom
  • 2-3 nagy, piros húsú paprika
  • 1 kígyóuborka
  • 4 ág szárzeller
  • öntet (Remia ezersziget salátaöntet, 01121)

ELKÉSZÍTÉS

1. A csirke mellét és combjait levágjuk, az utóbbit ketté csapjuk. Ezután mind a mellét, mind a felsőcombokat kicsontozzuk. A csontokat a háttal, a szárnyakkal és az alsócombokkal más étel elkészítéséhez tesszük el, például nagyszerű leves főhet belőle.

2. A többi húst fél kisujjnyi falatokra vágjuk, majd a forró olajban kevergetve 8-10 percig sütjük, közben megsózzuk, megborsozzuk.

3. A kukoricát fölengedjük, lecsöpögtetjük.

4. A paradicsomokat – miután szárukat kimetszettük – cikkekre, a kicsumázott paprikát csíkokra, míg az uborkát karikákra vágjuk.

5. A halványzeller vékony külső hártyáját lefejtjük, majd a rudakat 1 centis darabokra vágjuk. Az így előkészített hozzávalókat a csirkefalatokkal együtt tálon elrendezzük, de összekeverve is ráhalmozhatjuk.

6. A mártást külön kínáljuk hozzá.