Barion Pixel

FAHÉJAS-KÖRTÉS CSIGA

Hozzávalók

  • 3 dl tej
  • 4 dkg cukor
  • 5 dkg élesztő
  • 60 dkg liszt
  • 1 mk só
  • 1 db tojás
  • 10 dkg vaj

 

  • A töltelékhez:
    • 20 dkg vaj
    • 12 dkg őrölt fahéj
    • 8-10 dkg porcukor
    • 25-30 dkg körte (Kofa felezett körte cukrozott lében, 00651)
    • A kenéshez:
    • 1 db tojás

ELKÉSZÍTÉS

  1. A tejet meglangyosítjuk. A felét egy kis tálba öntjük, elkeverünk benne 1 tk cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk, hogy felfusson.
  2. Egy nagyobb tálba tesszük a lisztet, a sót, a maradék cukrot, a tojást és a vajat, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt. A maradék tejet fokozatosan hozzáadagolva lágy tésztává gyúrjuk. Letakarjuk egy tiszta konyharuhával, és meleg helyen kb. 45-50 perc alatt a duplájára kelesztjük.
  3. A töltelékhez a vajat alaposan elkeverjük a fahéjjal és a porcukorral. A körtéket felkockázzuk.
  4. A megkelt tésztát finoman átgyúrjuk, majd kb. fél cm vastag téglalappá nyújtjuk. Egyenletesen elosztjuk rajta a fahéjas vajat, és rászórjuk a körtedarabokat. A hosszabbik oldalánál fogva szorosan feltekerjük, majd egy késsel 1,5-2 cm darabokra vágjuk.
  5. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, mindet megkenjük a felvert tojással, és további 15-20 percig pihentetjük. Ezután 200 fokra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt készre sütjük.

Ügyfélszolgálat

Hétfő - Péntek

07:00 - 15:45