Fokhagymás báránykaraj majonézes zöldfűszermártással

Hozzávalók

  • 80 dkg báránykaraj /csont nélkül/
  • őrölt bors
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál mustár
  • 3 evőkanál olaj
  • A mártáshoz:
  • 2,5 dl majonéz (Remia majonéz light 25%TDT, 01115)
  • 0,5 dl száraz fehérbor
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 szál rozmaring
  • 2 szál zöldhagyma

ELKÉSZÍTÉS

1. A megmosott báránykarajt sóval, borssal, a zúzott fokhagymával, a mustárral fűszerezzük, és meglocsoljuk az olajjal. 2-3 órára hűtőbe tesszük pácolódni.

2. A mártáshoz a majonézt keverőedénybe tesszük, majd hozzáadjuk a fehérbort, az aprított petrezselymet és rozmaringot, valamint a vékony karikákra vágott zöldhagymát. Jól összekeverjük, és 1 órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.

3. A bepácolt bárányhúst forró serpenyőben pirosra sütjük, majd kicsi lángon, esetleg fedővel letakarva, készre sütjük.

4. A felszeletelt sült bárányfilét zöldséges párolt rizzsel és a majonézes zöldfűszermártással tálaljuk. Friss rozmaringgal díszítjük.

Ügyfélszolgálat

Hétfő - Péntek

07:00 - 15:45